top of page

Bedste vabelplaster til at forebygge vabler på din løbetur - Når det gør allermest ondt! 

I denne artikel forekommer flere affiliate links:

Får du tit vabler på hæle eller fødder efter en løbetur, så er et vabelplaster løsningen. Lær at forebygge sådanne skader med vabelplaster, for de er redningen, hvis du har følsomt skind på dine fødder. Sæt et vabelplaster på inden træning og mærk forskellen.

 

 
 

Guide: Vælg det rigtige vabelplaster til at forebygge vabler ved løb.

1: Vælg et vabelplaster med stor klister evne

2: Vælg en vabelplaster, som er stort nok

3. Overvej sportstape, da det kan spare dig for mange penge.

select-vabelplaster-transparent-1081654-v1-212548.png

Select hæl vabelplaster

Det gennemsigtige vabelplaster fra select scorer overordnet bedst i vores vabelplaster test. Vabelplastret er beregnet til løb, og kan både bruges på nye vabler, og som forebyggende vabelplaster inden du skal ud og løbe. 

- 2 stk. small

- 4 stk. medium

- God klisterevne

Pink Badge
Stjerne

Bedst til prisen

1992412-compeed-vabel-medium.png

Compeed hæl vabelplaster - Medium

Vabelplaster fra compeed er gode, fordi de kommer i forskellige størrelser, og kan anvendes i flere dage uden at blive skiftet. Så skal du på løbe eller powerwalk tur i flere dage, kan et vabelplaster fra compeed klart anbefales.

- 5 stk. medium

1670100-compeed-blister-extreme-5-dkno-a01-planogram_edited.jpg

Compeed hæl vabelplaster - extreme

Har du fået en meget stor vabel, eller har du tildens til at få store vabler, så skal du købe compeed extreme hæl vabelplaster. Så er du sikker på at hele vablen bliver dækket af vabelplastret.

- 5 stk. extreme

sporttape.png

Sportstape som vabelplaster

Sportstape er yderst effektiv mod vabler, dog kræver dette at man anvender det korrekt. Så har du mod på at prøve at forebygge dit vabler med sportstape som vabelplaster, så er dette helt klart den billigste løsning.

10 m - svarende til 10 behandlinger

Sådan forebygger du vabler inden din løbetur med vabelplaster 3. vigtige steps 

  

1: Påfør vabelplasteret på det udsatte område inden din løbetur. Sørg for at området et helt tørt, og at vabelplasteret ikke laver folder.

2: Tag dine sokker stille og roligt på, så du ikke kommer til at folde vabelplasteret (Folder kan give endnu flere vabler)

3: Tag dine løbesko forsigtigt på, så du ikke laver folder på vabelplasteret. Gør det ved at binde dine løbesko helt op.

Vabelplaster er den universelle løsning, som hjælper alle. I dag findes mange forskellige vabelplastre, og afhængig af hvor på foden at vablen sidder, så findes der specielle vabelplastre til f.eks. mellem tæer. Se nærmere her  - På hæle og fødder, se her  

Er du begynder, og vil du gerne lære at løbe 5 kilometer, så anbefaler vi vores begynder løbeprogram 

0f718f2fa84e52eb56f14065fa3e235a.jpg

Undgå vabler helt, ved at bruge løbesko, som ikke giver vabler!

I de senere år er der forsket meget i om man kan fremstille løbesko i materialer og en udformning, som kan forebygge vabler. En del af de store brands er lykkedes med modeller, som de påstår kan bruges, uden at vabler vil opstå.  Her er to løbesko modeller, som vi anbefaler og som med sikkerhed kommer dine vabler til livs. Så er du fri for art bruge penge på vabelplaster:

On løbesko til kvinder (Forebygger vabler)

on-cloudstratus-rose-red-2273501-v1-712576_edited.png

On løbesko til mænd (Forebygger vabler)

on-cloudflyer-midnight-rust-2273489-v1-712533_edited.png

Kan man løbe med vabler?

Ja det kan du sagtens! Sådan gør du: 

Brug vabelplaster eller sportstape, som beskrevet herunder

Sådan bruger du vabelplaster til løb, når du allerede har fået en vabel

  

1: Sørg for at området omkring vablen er helt tør. Påfør så vabelplasteret oven på vablen, uden at klistret røre direkte ved vablen. (Er der gået hul på vablen, så sørg for at alt væsken er ude)

2: Påfør dig så dine sokker stille og roligt, så vabelplasteret sidder intakt.

3: Påfør dig så dine løbesko forsigtigt. Så vabelplasteret sidder intakt. (Når du har taget din sko på, kan det godt være lidt ømt, men så længe du ikke føler en brændende fornemmelse, så vil smerten stille og roligt forsvinde.

Kender du en Vabelstift?

Ofte ved du selv om du er let til at få vabler.  Der er ikke noget værre end hvis man (som kvinde) skal til et sted eller begivenhed, som betyder at man gerne vil have sine nye sko på. Er man let til at få vabler, så findes der en vabelstift, som forebygger vabler og gnavsår. Den kan påføres umiddelbart før man tager sine sko på, og den er nem at smøre på uden fedter og pletter. Se her

Den er eminent til at tage på som natcreme – til tørre og sprukne fødder.

En sådan Vabelstift er også god til når man skal prøve sine nye løbesko for første gang.

Hvis en Vabelstift ikke er tilstrækkeligt, så er et rigtigt Vabel plaster nødvendigt. Et sådant vabelplaster anvender en teknologi, som består af en gel, der danner en barriere over huden og bibeholder fodens fugtbalance. Vabel plasteret har samtidigt smertelindrende effekt.   Det gode ved et vabelplaster er dets langtrækkende effekt, for det kan fint sidde på over flere dage. Derfor anbefaler vi altid vabelplaster over vabelstifter til folk, som er generet af vabler når de løber eller powerwalker.

compeed-vabel-stift-8-ml_221668.jpg

Hvad med sportstape som alternativ?

Når nu man skal bekæmpe vabler på sine fødder, er det rart med noget at vælge imellem. Kan Sportstape være en mulighed.  Ja- hvorfor ikke?

Sportstape, se her, er et udmærket alternativ til Vabelplaster. Sportstape er glimrende til at forebygge vabler og opvarmning af følsom hud.  Det forebygger ved at lægge et lag mellem ens sko og huden, så huden beskyttes og det klæber selvom det bliver vådt.  Sportstape kan anvendes til mange ting i.f.m. sport, men som forebyggelse af vabler, er det et billigt alternativ i forhold til almindelige vabelplaster. I en rulle på 10 meter, som ikke koster mere end 50 kr. kan der være mellem 25 og 50 behandlinger.  Læs mere om sportstape her

3 lags tøj.jpg

Læs om hvordan du klæder sig i 3 lags princippet når du skal løbe i det kolde vejr - Læs her

Læs også om hvordan du vælger den rigtige løbeklub for dig som gerne vil igang med at løbe - læs her

Prøv vores 3 km løbeprogram for nybegyndere

bottom of page