top of page
Løbetøj til koldt vejr (1).png

LØBETØJ TIL KOLDT VEJR 
Guide til valg af løbetøj, jakke, løbe tights og løbeudstyr

Indeholder reklamelinks

Nedenfor får du de bedste tips og anbefalinger til, hvordan du holder varmen på dine gå- og løbeture i vinterkulden, med det bedste løbeudstyr på markedet, herunder en anbefaling af løbejakker, løbetights og løbeudstyr

Når temperaturen begynder at falde, er det vigtigt, at du tager de fornødne forholdsregler for at undgå at fryse, når du er ude og løbe. Her er nogle tips til, hvordan du kan holde dig varm på din næste gå- eller løbetur.

 

Når temperaturen falder og det bliver koldere og koldere, kan det være svært at holde motivationen oppe til at fortsætte med at dyrke motion udendørs. Men det er faktisk enormt sundt for både krop og sjæl at være ude i naturen, også i kulden, selvom det måske ikke altid føles sådan. Med den rigtige påklædning vil du ikke opleve at det kan ubehageligt at være ude, selv på rigtig kolde dag. Med de rigtige lag tøj på, kan du sagtens nyde naturen og blive rigtig glad for det!

 

Nedenfor finder du en liste over ting, som jeg vil anbefale dig at du skal have på, for at undgå at fryse, når du er ude i kulden på din løbe- eller powerwalk-tur.

Her bliver du klogere på

  • 3-lags princippet

  • Thights med fór eller 2 par tights

  • Hue, eller pandebånd til dig med langt eller tykt hår.

  • Handsker eller luffer

  • En refleksvest i de mørke timer

 

Til sidst skal du have en let jakke eller dunjakke på. Her er det igen vigtigt at du tænker tilbage på de gange du har været ude og gå eller løbe. Har du haft let ved at få varmen? Eller skal der meget til? Hvis du fryser eller er nervøs for at fryse, så vil jeg anbefale dig at du tager en let dunjakke på. Denne kan du også tage af undervejs og snøre omkring livet. Men med en dunjakke er du sikker på ikke at komme til at fryse på din tur. Nedenfor har jeg anbefalet 2 slags dunjakker. Her kan det være en stor fordel at ligge lidt ekstra penge for en jakke af en god 

kvalitet som tilmed er mere slidstærk, da den skal kunne holde til, at du bevæger dig rundt i alt slags vejr, samt kan svede i den. Du vil hurtigt opleve at du også kan bruge din dunjakke til mange andre udendørs aktiviteter.

 

Dunjakke til løb

Pas dog på ikke at du ikke iføre dig for mange tykke trøjer eller lag, da du også kan risikere at svede for meget og derfor blive våd. Dette kan også gøre dig kold hvis du er ude på en længere tur. Det kan betale sig at tage et par gå- eller løbeture med lidt tempo, inden du går ud og skifter hele garderoben. Det er nemlig meget individuelt hvordan og hvor hurtige vi er til at producere varme når vi er aktive.

Den lette løbejakke

Hvis du er god til at producere varme, skal du blot iføre dig en vind- og vandafvisende jakke, som tager den værste kulde og vind når du er ude. Her kan du med fordel vælge en jakke som har et ekstra lag omkring maven og ryggen, så du forbliver varm omkring din core.

 

Det er altså vigtigt, at du tager hensyn til vejret og temperaturen, når du skal ud ad døren på din næste gå- eller løbetur. 3-lagsprincippet kan være altafgørende for den gode oplevelse.

Uldtrøje.png
Rullekrave.png
Rullekrave1.png

Kvalitets uldundertrøje

399 kr 

Rullekrave til

løb og powerwalk

500 kr (nedsat til 200 kr)

Rullekrave til løb og powerwalk

749 kr (nedsat til 225 kr)

Dunjakke.png

Den varme dunjakke til løb og powerwalk

1.199 kr (nedsat til 599 kr)

Løbejakke.png

Den lette løbejakke

udsolgt

Løbejakke2.png

Den lette løbejakke med bindebånd 

499 kr (nedsat til 299 kr)

3-lags princippet

Inderst skal du have en sports-bh på. Dernæst er det vigtigt at du iføre dig et lag uld - enten en undertrøje, en t-shirt eller en langærmet. De fås i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Nedenfor har jeg linket til hvor du kan købe en (tryk på t-shirten nedenfor). Ovenpå uldtrøjen skal du have en langærmet trøje på, gerne med rullekrave, så der ikke kommer vind ind og du kan lukke til omkring din hals. Det kan blive ubehageligt koldt både at få kold luft direkte ind på halsen, samt ned i halsen når du trækker vejret.

Hvis du er god til at få varmen når du bevæger dig, kan du med fordel vælge en tyndere langærmet trøje. Og hvis du modsat har svært ved at få varmen, skal du vælge en tykkere. Så nedenfor hvilke jeg vil anbefale dig. 

Vores anbefalede løbetights

En god idé er at tage et par tykke tights på når du skal ud i det kolde vejr. Her kan du få tights med fór, som gør en stor forskel, sammenholdt med almindelige tynde tights. Du finder link til vintertights nedenfor. På de rigtig kolde dage kan du tage to par tights på, eller tage et par tynde shorts indenunder, så du holder varmen på lårene, maven og underlivet. Der er forskellige slags vinter-tights på markedet - sørg for at finde et par, der passer godt til dine behov og som sidder rart. Tryk på billedet nedenfor.

Tights med for.png

Varme tights til løb og powerwalk

499 kr (nedsat til 399 kr)

Hue eller pandebånd (Hold ørene varme)

Det er også vigtigt at have noget på hovedet - enten en hue eller et pandebånd, så du holder ørerne varme. Det kan være ubehageligt at få kold vind ind i ørerne over længere tid og kan føre til hovedpine. Har du langt eller tykt hår kan det være en god idé at iføre dig et pandebånd og ikke en hue, da meget af din varme komme ud på hovedet. På denne måde vil du ikke opleve at du overopheder og du undgår at håret bliver vådt af sved.

Jeg bruger selv nedensåtende pandebånd, fordi den ikke skal trækkes ned over hovedet, men kan lukkes med velkro efter jeg har sat håret op

Hue.png

Hue til løb og powerwalk

199 kr (nedsat til 99 kr)

Pandebånd.png

Pandebånd med velkro til langt hår

149 kr (nedsat til 99 kr)

Handsker og løbe-luffer

Sidst men ikke mindst skal du have et par handsker eller tynde luffer på, på din løbe- eller gåtur. Dette vil sikre, at dine hænder og fingre ikke bliver frosne undervejs. Vi ved alle hvor svært det kan være at få varmen i fingrene igennem, hvis de først er blevet gennemkolde. Og hvis du sveder undervejs, er hænderne gode til at få kølet dig ned undervejs. Og så kan de jo bare lægges i lommen. Har du nemt ved at fryse dine hænder, så kan det være en god idé at købe nogle løbeluffer, da fingrene nemmere kan varme hinanden i den aftagelige luffe.

Det kan være en god idé at finde løbehandsker med silikone på fingrene, så du ikke skal tage dine handsker af hver gang du skal trykke på din telefonskærm.

 

Min personlige erfaring er at jeg selv fryser rigtig meget om hænderne, derfor bruger jeg nedenstående løbeluffer, som er en kombination af handske og luffe.

Handsker.png

Løbehandsker med silikonefingre

199 kr

Vanter.png

Løbeluffer (kombination af handske og luffe)

199 kr

Husk disse tips, næste gang du skal ud at løbe om vinteren! Ved at tage de fornødne forholdsregler undgår du at fryse - så du i stedet kan fokusere på din løbetur og nyde den. 

Refleksvest med velkro

199 kr (nedsat til 149 kr)

Refleksvest2.png

Refleksvest i elastik

79 kr

Til slut!

Husk synligheden på vejene og ifør dig en refleksvest til løb

Husk at være synlig når mørket falder på! Det er vigtigt at du har reflekser på kroppen, så både biler og cykler kan se dig, for det er sværere at se dig end du tror.

bottom of page